Harald Sveen på Hjembu tenker nytt i disse koronatider.

Påsken pleier å være en forretningsmessig høytid for Hjembu hvor hytteturistene kommer inn for å sikre påskematen. I år må Harald Sveen tenke annerledes.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Hytteturisten holder seg hjemme, og det fører til konsekvenser for gårdsbutikken. Men, Harald Sveen jobber hardt for å holde hjula i gang.

– Situasjonen er som den er, så vi har prøvd å lage noe som fungerer nå. For folk må få mulighet til å kose seg med påskelam og andre godsaker nå som de ikke får reist på hytta, sier Sveen til iRisør.no.

Kasseløsning

Siden det ble litt mer utfordrende å ha folk inn i butikken, selv om det fortsatt er mulig, så ble kasser med assorterte godsaker løsningen.

– Vi har lagd en grillkasse med lammecarré, svinenakke, pølser og hamburgere, og en påleggskasse med nylaget pålegg. På denne måten kan folk få en smak på de forskjellige tingene vi har, sier Sveen.

Nærmest daglig legger Hjembu ut tilbudene på Facebook, og det begynner å gi resultater.

– Det gikk litt tregt i begynnelsen når koronakrisen kom, men nå begynner det å løsne. Selvsagt ikke som under normal drift, men ut fra forutsetningene er vi fornøyde.

Tilpasser seg kundene

En ny kasse med ullgris er på trappene, og skal på plass før påskehelgen. For de som ikke har hørt om ullgris, forklarer Harald Sveen så gjerne.

– Det er en egen rase som er veldig robust og som vokser sakte. Det gir utrolig saftig og god smak. Nå lager vi mindre kasser på rundt fem kilo, slik at folk får mulighet til å smake det. Hovedtanken rundt alle kassene er det er enklere å bestille en kasse enn at de må plukke selv i butikk.

I likhet med de fleste andre som driver med mat lokalt, har også Hjembu hjemkjøring som et alternativ for kunden. Men, de kan også hente selv.

– Vi kan møte folk på gårdsplassen med kassene, så det er ikke noe problem. Og vi tilbyr gratis levering her lokalt om folk kan være litt fleksible med akkurat når vi leverer. Da tar vi med varene når vi likevel skal ut, avslutter Harald Sveen.