Natt til i dag døde en eldre person som var innlagt på et av sykehusene til Sørlandet Sykehus Helseforetak. Vedkommende var smittet av koronaviruset.

Tekst: Tore Myrberg

Dette er det første koronadødsfallet ved Sørlandet Sykehus, skriver sykehuset i en pressemelding. Vi ønsker ikke å oppgi hvilket av sykehusene vedkommende lå på, og vil av personvern ikke gi ytterligere opplysninger om den døde, skriver kommunikasjonsdirektør Signy Svendsen Ved Sørlandet Sykehus HF i pressemeldingen.

Det skal nå være ni personer med bostedsadresse i Agder og som har påvist smitte som er døde, mens det er registrert 286 personer med smitte. De åtte øvrige dødsfallene knyttet til koronasmitte skal ha vært ved institusjoner.

På verdens basis er det nå registrert over 2 250 000 smittede, og tallene på antall døde er denne lørdagen i ferd med å passere 155 000.