Heller ikke Kiwanis Club Risør slipper unna ufordringer grunnet koronarkrisen. Nå er årets båtlotteri avlyst, og med det får klubben et stort inntektstap.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Det er tomt på Risør torv når vi møter president Terje Christensen i Kiwanis Club Risør. Et litt uvanlig syn på en finværsdag i den hvite by.

– Vanligvis ville vi stått her med båten, men vi har bestemt at vi utsetter båtlotteriet til neste år. Det skyldes både usikkerheten med det å stå og selge, og at vi mister muligheten til å selge lodd på de store båtfestivalene og arrangementene vi pleier å være på andre steder på Sørlandet, forteller Christensen.

Sekssifret tap

Dermed forsvinner store inntekter for klubben som er kjent for å hjelpe andre økonomisk.

– Når vi kutter båtlotteriet går inntektene vår ned voldsomt. I dagens situasjon får vi heller ikke inntekter på utleie av lokaler. Dermed går vi glipp av et sekssifret beløp. Da får vi begrensede muligheter til å dele ut penger til andre en stund framover.

Det gjør ekstra vondt nå som behovet for familier som trenger hjelp trolig vil øke.

– Akkurat det er noe vi er veldig klar over, og det er veldig synd når vi nå framover må si nei til søknader. Men, det kan ikke være slik at vi havner i økonomisk uføre på av at dette, sier Christensen.

Avlyser populært arrangement

Et av arrangementet som Kiwanis Club Risør pleier å holde hvert år, er Barnas Kiwanisdag. Også det har man måtte avlyse denne gangen.

– Dette er noe vi vanligvis holder siste helgen i mai. Men, nå kan man ikke arrangere slike ting på grunn av koronaviruset. Og samtidig er det en økonomisk binding som vi måtte tatt allerede nå i forhold til å leie utstyr.

Noen kompensasjon fra myndighetene for de tapte inntektene, ser kiwanispresidenten heller ikke at det vil komme.

– Vi faller utenfor de pengene Stortinget kom med innen kultur. Både vi og andre som har inntekter fra loddsalg, falt utenfor den ordningen. Men, skulle det komme en kompensasjon, så vil vi dele ut penger. For vi er ikke en klubb som skal sitte på pengene.

Takker sponsorene

Nå er det bare å håpe at livet er mer tilbake til det normale i løpet av det neste året, og at det ikke ligger hindringer i veien for et båtlotteri i 2021.

– Heldigvis har alle sponsorene sagt at de er med neste år. Det er vi takknemlige for, avslutter president Terje Christensen i Kiwanis Club Risør.