Etter å ha blitt pålagt å stenge da koronakrisen traff Norge, har nå Risør Kraftsport fått lov å åpne dørene for medlemmene igjen.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Privat

Det er med klare retningslinjer Roman Telezhnyak slipper til medlemmene igjen. Han tror mange gleder seg til igjen å kunne dra på trening.

– Vi vet hvor viktig trening er for psykisk og fysisk helse, og det å komme inn i gode rutiner og finne glede i å bevege seg og bruke kroppen sin gjør noe med folk. Så jeg er glad jeg kan åpne Kraftsport igjen, sier Telezhnyak til iRisør.no.

Har vært savnet

Han påpeker samtidig at det også er viktig for de som driver med styrkeløft eller vektløfting.

– Det er kjempebra for dem å få tilgang til ordentlig utstyr og at de kan fortsette med treningen som før. Mange av våre medlemmer har savnet både treningsutstyret og miljøet. Nå vil miljøet foreløpig måtte skapes på andre områder, men vi har lukkede medlemsider hvor hvor man kan løfte, støtte og styrke hverandre.

For de som skal trene er forholdene lagt til rette gjennom ekstra smittevern.

– Gjenåpningen har betydd mye jobb for meg som driver. Der  mye som skal organiseres og passes på for å kunne drive under disse forholdene vi har nå. Men, det gjør jeg med glede for å kunne åpne dørene for medlemmene våre igjen.

Søkte smittevernlegen

Det er ikke lite man har gjort av forberedelser, og Roman Telezhnyak kan fortelle at de hadde en A4-side med forholdsregler og rutiner som de la ved søknaden til smittevernlegen om å få åpne.

– Dette er jo tiden for dugnad, og sånn er det og for Risør Kraftsport. Alle må gi litt, for at vi alle skal kunne trene trygt. Det blir et bookingsystem hvor man trener en og en, eller sammen med de man bor med. Alle må vaske over alt de bruker. Vi har laget systemer for alt, så det skal være lett å gjennomføre, og gå raskest mulig samtidig som det ivaretar alle krav.

I tillegg til å trene alene, har også muligheten til å bruke Roman som personlig trenger nå kommet tilbake.

– Det er et tilbud både til medlemmer og ikke-medlemmer, og da er det jeg som står for vask etter PT-timen.

Kan ta nye medlemmer

I den tøffe perioden Kraftsport har vært igjennom den siste drøye måneden, ser Telezhnyak fram til å se gymmen bli tatt i bruk igjen. Og både gamle og kanskje noen nye medlemmer dukker opp.

– Vi mistet jo dessverre mange medlemmer under den tvungne nedstengningen, og ønsker å fylle opp ledige plasser. Vi har ikke like god kapasitet til medlemmer som vanlig nå under corona, siden flere ikke kan trene sammen samtidig. Vi oppfordrer derfor de som ønsker medlemskap om å ta kontakt så raskt som mulig, avslutter Roman Telezhnyak hos Risør Kraftsport.