Førstkommende lørdag skal Frikirken holde vårbasar på nett. Else Birgit Bergem Strand syns dette blir spennende, men annerledes.

Tekst: Thomas Østerholt Foto: Arkiv

Det hele blir filmet og sendt via nettet fra frikirken, hvor gevinstene blir trukket ut live. Men, man må vente til ett bestemt tidspunkt med å kjøpe årer som fungerer som lodd.

– En basar er et arrangement hvor man kjøper årer mens det hele pågår. Det går derfor ikke an å kjøpe årer før lørdag kl 17.45. Årene kjøpes på nettet. Folk kan se på og følge med om de vinner. Dere kan finne mer info om basaren på Frikirkens hjemmeside på Facebook, sier Bergem Strand.

Betyr mye

Hun forteller at det er  veldig viktig å støtte opp om frikirken, selv i en tid hvor mye holdes stengt eller begrenset på grunn av korona.

– Det betyr mye for Frikirken med denne inntekten. Det koster mye å holde en kirke i gang. Siden vi er en «fri» kirke, får vi bare en liten del av pengene vi trenger som tilskudd fra kommunen. Det meste er gaver fra medlemmer. Vi ønsker å kunne drive et mangfoldig arbeid som mange mennesker kan ha glede av i byen vår, og setter stor pris på alle som er innom en av aktivitetene vi driver, sier Bergem Strand.

Dette blir første gang frikirken skal holde basaren på nett, og det er to karer som har planlagt dette sammen.

– Det er Per Christian Homme Strømstad, som nå har flyttet til Risør, som har vært med å utvikle dette sammen med en kamerat. De gjorde det på grunn av koronautbruddet. Mange organisasjoner samler inn penger ved hjelp av basarer, og de har blitt populære blant ungdommer også. Vi har ikke mange proffer som kan hjelpe oss. Per Christian er proff på noe og så må vi ha amatører som stiller opp ved siden av. Heldigvis er det mange som vil hjelpe. Men, det er klart vi er spente på det tekniske.

Har med gjester

Frikirken kommer også til å ha flere gjester med i live-sendingen, som vil underholde med musikk og quiz. Samtidig er ikke alt bestemt enda.

– Ordføreren har sagt ja til å komme. Vi kommer til å ha en quiz underveis i sendingen med spørsmål fra Risør. Vi har blant annet fått Inga Halvorsen og Henning Sommerfelt til å synge, men enda er ikke alt av programmet landet. Gevinstene blir gavekort fra Risør fordi vi ønsker å støtte opp om byen vår. De som kjøper årer må altså kunne komme seg til Risør og bruke gavekort her, avslutter Else Birgit Bergem Strand.