I går var risørrussen på besøk hos noen av barnehagene og skolene i kommunen. De hadde med seg is og russekort til barna.

Tekst: Knut Erik Liane  Foto: Privat

En av barnehagene som fikk besøk av russen var Amandus barnehage. Det førte til stor glede, ikke bare for de små, men de store også.

Russen spilte musikk fra russebilene sine, danset med oss på utsiden av gjerdet, gav oss is og en bærepose med russekort. Dette satte alle barn og ansatte i barnehagen veldig pris på, forteller Line Foss fra Amandus barnehage.

Det er moro å besøke barnehager og barneskoler. Jeg kan huske det var veldig stas når russen kom da jeg gikk på barneskolen, og det virker som at barna syntes det var veldig stas når vi kom, sier russepresident Adrian Reiersen Nilsen.

Gjort på en trygg måte

Russen har tatt tiltak for å sørge for at besøkene skulle foregå på en så trygg måte som mulig.

Smittereglene i forhold til korona ble fulgt, forteller Foss.

– Vi har også sørge for at russekortene har vært i karantene, sier Reiersen Nilsen.

Amandus barnehage bruker mye tid ute og pynter skogen rett ved barnehagen for nasjonaldagen. Dette kan du se i bilder sendt inn fra Line Foss her:

Fortsatt noen igjen å besøke

Russen har ikke vært innom alle barnehagene og skolene i kommunen. Men, de er ikke ferdige med runden enda.

I går besøkte vi de to barnehagene på Randvik, i tillegg til barneskolen og barnehagen på Hope. Resten av barnehagene og barneskolen på Søndeled får besøk senere.

Russen har blitt godt tatt imot og russepresidenten har ett håp om at tradisjonen med besøk i barnehager og skoler fortsetter.

Vi har fått skryt fra barnehagene og barneskolen. Jeg håper fremtidig russ tar seg tid til å besøke barnehager og barneskoler, avslutter Adrian Reiersen Nilsen.