Tom Hommefoss og Bjørn Svensson elsker å fotografere. Sammen har de skapte en Facebook-side som har mange tusen følgere og er topp risørreklame.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Skjermdump

Med over 4 300 følgere, er det mange som jevnlig får vakre bilder fra Risør på skjermen når de er inne på Facebook-siden «RISØR. Et lite sted langs Norges kyst».

– Dette er jo bra til å være en fotoside fra Risør, men vi er små i nasjonal sammenheng. Samtidig ser jeg at vi har vokst, så jeg vil tro at vi gjør noe riktig, forteller Tom Hommefoss.

Sporet av en plass

Det var Bjørn Svensson som startet opp siden, og Hommefoss hadde ikke tenkt at også han skulle bli en del

– Jeg hadde ikke forestilt meg å bli noen partner i starten. Jeg likte bare alle de flotte bildene siden hadde og den hyggelige fotografen. Bjørn Svensson har gjort en formidabel jobb fra starten, sier han.

Svensson på sin side kan fortelle at han nok ikke hadde i tankene at siden han startet skulle ta av i så stor grad som den har gjort.

– Jeg startet egentlig siden kun for familie og venner, men det sporet av litt en plass, sier Svensson.

Jakter det perfekte

Det Bjørn Svensson liker best med siden, er at han gjennom den kan vise fram Risør fra hans eget ståsted. Senest mandag var det folk på besøk i Risør som kom fordi de hadde sett den gode risørreklamen på Facebook-siden.

– Bildene blir mye delt, og jeg har også hørt om at det har kommet folk hit fra Tyskland på ferie. De ville hit etter å ha sett bildene på Facebook. Sånt er morsomt, sier Svensson.

Det at de nå er to som legger ut bilder, er også noe de mener beriker siden.

– Bjørn har noen fantastiske bilder, og det er lett å se forskjell på oss. Vi har hver vår kunst. Jeg for min del jakter det perfekte Risørbildet. Den dagen det blir tatt skal jeg gi meg, avslutter Tom Hommefoss.

https://www.facebook.com/Risorphotos/