Johan Songe i Risør Rotaryklubb har sendt oss denne rapporten om at Risørflekken skal skinne fint kommende sommer.

Risørflekken blir pusset og pyntet

Risørflekken, dette gamle, ærverdige sjømerket som kan ses fra nær sagt alle vinkler, blir hvert tredje år freshet opp. Jobben har i en årrekke vært gjort av medlemmer i Risør Rotaryklubb.

Onsdag denne uka var en liten gjeng i aksjon med å fjerne vegetasjon som skyter i været og hindrer effektiv kalking. Brannvesenet hadde på forhånd vært på besøk med vannkanonene sine og sørget for at rusk og rask og løsmasser fant andre steder å hvile seg.

Under ledelse av årets president, Magne Halvorsen, gikk arbeidet med hakke og spade med liv og lyst. Og etter et par timers konsentrert teamwork var fjellet nærmest renskrapt.

Planen videre er at rotarymedlemmene kommer tilbake førstkommende mandag for å kalke de delene av fjellet som er mest slitt. Kommunen stiller med kalk og utstyr, mens gjengen fra Rotary svinge bøtter og kost.

Presidenten og hans menn hevder at de setter pris på å gjøre en jobb som synes, og som er i tråd med Rotarys idealer om samfunnsnyttig tjeneste. Vi er tilbake om tre år, lyder det glade budskap.

Skrevet av Johan Songe