Nå har musikkorpset fått inn de første eksemplarene av Risørkalenderen 2021, og det er kalendere som allerede er solgt og sendt avgårde med posten.

Tekst og foto: Knut Erik Liane

Ifjor var Risør Musikkorps tomme for kalendere før året var omme, og fikk meldinger fra flere som ønsket en kalender. I år har de trykket opp flere og allerede fått bestillinger.

– Jeg har allerede sendt kalendere til Kongsberg og Hønefoss. Det virker som folk er litt ivrige med å være tidlig ute for å sikre seg en kalender. Ifjor var det mange som var fortvilet da de pleier å sende til den og den, men det var utsolgt, forteller Bente Arntzen.

Viktig inntektskilde

Med avlyste konserter og trekk i støtte fra NMF er Risørkalenderen i år enda viktigere for korpsets drift enn vanlig.

– Vanligvis får vi inn litt ekstra fra folk som vippser når vi holder gratiskonserter. I tillegg pleier vi å få støtte fra Norges musikkorpsforbund i forbindelse med voksenopplæringsøvelsene vi har. Men, nå har vi ikke fått ha verken konserter eller øvelser siden 10. mars.

Mange kalendere og flotte bilder

Kalenderen har det samme oppsettet som ifjor, og i år har de fått med bilder fra enda flere. Forsidebilde er et bilde fra Bjørn Svensson som han tok i Urheia.

– Jeg synes det er et veldig fint forsidebilde fra Urheia som viser litt mer enn bare utsikten. At man ser litt av det som egentlig er der oppe.

I år har musikkorpset fått trykket opp 2800 kalendere og 2000 av disse går til bedrifter. Resten selges til privatpersoner. Dette er 500 flere enn de trykket ifjor.

– Vi selger en god del kalendere til bedrifter. De får da sin egen logo på kalenderen og gir de ofte bort til kunder eller ansatte. Vi prøver å kontakte så mange bedrifter som mulig, men dersom noen har lyst på kan de alltids ta kontakt med meg, avslutter Bente Arntzen.