Testing, informasjon og motivasjon står i sentrum når Wivi Garthe inviterer inn i Teknobanken Strandgata hver tirsdag.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Teknologibanken har som kjent flyttet inn i Gahrsen-bygget i Strandgata, og dermed har også lokallaget av Hørselshemmedes Landsforbund fått nye lokaler.

– Vi har allerede vært her en stund, og hver tirsdag holder vi åpent mellom 14 og 17. Da kan folk blant annet få tatt en hørselstest, forteller Wivi Garthe, som er leder i HLF Risør, Gjerstad, Vegårshei og Tvedestrand.

Ønsker å motivere

Dette er imidlertid langt fra det eneste som tilbys de timene hun er til stede.

– Jeg hjelper gjerne folk med det som har med bruk og stell av høreapparater, og vi selger batterier til høreapparat for en rimelig penge.

I tillegg ønsker Garthe å motivere flere til å bruke høreapparat dersom de trenger det.

– Vi er opptatt av å motivere slik at folk blir flinkere til å bruke. Kanskje ved å veilede de i hvordan man kan koble apparatet opp mot mobiltelefonen og lignende.

Ønsker tips om steder

En annen fordel med å bruke høreapparat, er at det blir stadig flere steder som har teleslynge. Men, det burde vært enda flere.

– Vi jobber mye med å få hørselsteknisk hjelp installert i kirker og på møtesteder. Vi derfor gjerne ha tips om steder hvor folk savner teleslynge.

Med flytting av lokalene håper for øvrig Wivi Garthe at de skal nå enda bedre ut til folk med sitt budskap.

– Det var bra der vi var, men her er det mer åpent. Også går det flere forbi. Så vi satser på at det kommer en del folk innom på tirsdager framover, avslutter Garthe.