Årets mest spesielle sommerjobb i Risør vil kunne glede både den som får jobben og alle som besøker byen.

Tekst: Tore Myrberg  Arkivfoto

For nå søker Risør kommune etter gatemusikanter til en kommunal sommerjobb. En klar forutsetning er imidlertid at dette er for unge, lokale musikere.

– Det er færre sommerjobber for ungdom, og for unge musikere og kunstnere har denne tiden ikke vært lett. Dette er en liten, men helt sikkert velkommen gest, sier kultursjef Torolf Kroglund til iRisør.no.

Høy kvalitet

Det ligger en lite forutsetning til grunn for at prosjektet blir realisert. For det må en endelig beslutning til fra politikerne i kulturutvalget og bystyret senere i måneden. Men, alt tyder på at Risør får kommunale gatemusikanter denne sommeren. Hvor mange, er mer uvisst.

– Det er vanskelig å anslå. Vi må se an hvor mange og hvem som søker. Vi vil jo forsøke å få med så mange som mulig. Men summen tilsier vel at det er noen begrensinger i hvor mange vi får plass til. Poenget er at det er unge lokale musikere. Vi kjenner jo alle disse og vet at det er mange gode som kan være med på dette litt spesielle oppdraget og bidra med høy kvalitet.

Det var Ragni MacQueen Leifson som kom med forslaget i det siste bystyret i fjor. Og kultursjef Kroglund innrømmer at han liker forslaget.

– Jeg synes det er en utmerket god tanke, ikke minst nå etter at Koronaen har spilt seg ut hos oss i mellomtiden.

Merker interesse

Hvor gatemusikantene skal spille gjennom sommeren er ikke endelig fastlagt.

– Vi har involvert Risør By når det gjelder den praktiske gjennomføringen. Men, vi merker at det er interesse for prosjektet. Den siste uken har et par unge og svært gode musikanter tatt kontakt med meg og jeg har fortalt at vi nå lyser ut. Vi gjør det imidlertid med et forbehold om at dette blir endelig vedtatt i kommende runde med kulturutvalg og bystyre. Derfor er fristen satt rett over datoen for bystyret neste uke; 19 juni.