Star Wars episode fem, Empire Strikes back, feirer nå 40-årsjubileum. Nå får både unge og eldre fans av serien sjansen til å se storfilmen på kino.

Tekst og foto: Knut Erik Liane

Filmen fra 80-tallet kommer nå i 40 års collector`s edition og kinosjefen gleder seg til å vise klassikeren på kino.

– Star Wars er jo legendarisk, og særlig kanskje akkurat den. Den er jo mye eldre enn mange av fansen. Selv var jeg bare to da den kom ut. Det skal bli kult å se den på kino, sier kinosjef Elen Regine Lauvhjell.

Håper på større publikum

Det har vært en litt for myk åpning av kinoen igjen. Lauvhjell er ikke sikker på om det skyldes lite utvalg av filmer eller om folk kanskje bare er litt redde for å gå på kino igjen.

– Vi har tatt mange tiltak som gjør det trygt å gå på kino. Jeg håper Empire Strikes back er en film som kan få folk inn i salen igjen.

Stormtrooper

Lauvhjell har hatt en drøm om å skaffe seg et kostyme fra Star Wars for å ta imot folk i døra. Akkurat der har hun ikke kommet helt i mål.

– Det har vært drømmen min helt siden jeg begynte her å skaffe meg en stormtrooper drakt og ønske folk velkomne når de kommer inn døra. Men, der mislyktes jeg. Det får heller bli en gang jeg er publikum, avslutter Elen Regine Lauvhjell med et smil.