Ung Norge Sør arrangerer denne sommeren aktiviteter for barn og ungdom i Risør. De håper mange vil delta slik at det kan bli et årlig tilbud.

Tekst og foto: Knut Erik Liane

Ung Norge Sør samarbeider med Risør kommune og Trebåtfestivalen for å kunne gi barn og unge opplevelser i sommerferien. I første omgang kan de friste med besøk på Risør Akvarium, tokt med Risør 2 og tre dagers camp på Skarvann.

– Det er utrolig viktig at barn og unge har en arena for å komme sammen. Og det er veldig viktig at det er gratis. Det skal ikke være noen økonomisk hindring for å kunne bli med på disse aktivitetene, sier Hege Kirkhusmo fra NAV.

Søknadsfrist

For å bli med må du sende inn en søknad på forhånd, og fristen for akvariet går ut 12. juni, mens Skarvann og Risør 2 har frist 15. juni.

– Camp Skarvann har visst seg å være veldig attraktiv, men det fortsatt bare å sende inn søknader. Dersom det blir helt overbooket setter vi bare opp flere datoer, forteller Kari-Anne Røisland hos Ung Norge Sør.

Hun og Kirkhusmo håper aktivitetene skal gi barn og unge en skikkelig sommerferie, spesielt de som kanskje ikke har mulighet til å reise på ferie til vanlig. Samtidig får de unge muligheten til å lære noe og kanskje stifte nye vennskap.

– På søknaden er det et punkt der man skal skrive hvorfor man har lyst til å bli med på turen. Det å skaffe nye venner er blant tingene som blir nevnt ofte, forteller Røisland.

Små grupper

Toktet med Risør 2 og turen på Skarvann er for aldersgruppen 8-15 år, mens besøket hos Risør Akvarium er for de litt yngre i alderen 5 år og oppover.

– For å overholde smittevernreglene blir det små grupper på kun ti personer. Men, med mindre grupper blir man jo godt kjent, avslutter Røisland.

 

Hvis du har lyst til å delta er det viktig at du sender en søknad, eller tar direkte kontakt med Kari-Anne Røisland. Vi har lagt link til de forskjellige søknadene under. Dersom du vil vite mer hva de forskjellige turene går ut på kan du se det på facebook siden til Ung Norge Sør ved å klikke denne linken.

Link til søknad for tur til Risør Akvarium.

Link til søknad for tur til Skarvann.

Link til søknad for tur med Risør 2.