Heidi Nylund Larsen viser fram fuglebildet til Hilde Thomsen og fiskeren til Børge Bredenbekk. I bakgrunnen henger fotografiene til Rune Nylund Larsen.

Nå gjør Galleri Nylund Larsen seg klar til sommerens utstilling. Og de slår til på stortromma med hele seks forskjellige kunstnere.

Tekst og foto: Knut Erik Liane

Det er flere måneder siden galleriet sist hadde en ny utstilling og Heidi Nylund Larsen gleder seg til å få nye kunstverk på veggene.

– Vi skulle ha åpnet en separatutstilling under kulturnatta, men den måtte vi avlyse på grunn av korona. Derfor har vinterutstillingen fått henge i evig tid. Så jeg gleder meg veldig til å få noe nytt opp, sier Heidi Nylund Larsen.

Av de seks kunstnerne er to av dem godt kjent i galleriet, nemlig Rune Nylund Larsen og Liv Haugland.

– Liv Haugland er godt kjent her i galleriet og hun kommer med skulpturer av damer som ble «født» under koronakrisa. Damene kommer i ulike størrelser og er laget av ting hun har funnet rundt om i verkstedet sitt.

De fire andre kunstnerne er Børge Bredenbekk, Hilde Thomsen, Mari Follinglo og Marius Pålerud.

Mari Follinglo laster maleriene sine inn i bilen til Rune i Trondheim den 16. juni. Foto: Galleri Nylund Larsen

– Det var Marius Pålerud som skulle hatt en separatutstilling her under kulturnatta. Han er en ung, hipp og kul illustratør i Oslo med tøffe illustrasjoner.

Utstillingen åpner lørdag, men av hensyn til verden vi nå lever i har galleriet valgt å ikke holde en vanlig åpning med tale og mange i lokalet.

– Det er alltids stas med den åpningsseremonien med en liten tale og velkommen og sånt. Men, i år blir det ikke sånn. Vi åpner butikken klokken ti og da er det bare fritt fram for folk å komme, med god avstand da.

Heidi avslutter med å si at utstillingen varer hele sommeren og håper at folk kommer litt sånn pø om pø.