Den norske superpianisten, Leif Ove Andsnes, returnerer til Risør kammermusikkfest neste år.

Foto: Liv Øvland

Det vil da være seks år siden han sist opptrådte i sørlandsbyen, og anledningen er festivalens 30-årsjubileum.

– Andsnes har en helt spesiell plass i vår festival, og vi gleder oss enormt til igjen å kunne høre han spille i Risør kirke, sier festivalsjef Eirik Raude.

Andsnes var kunstnerisk leder for Risør kammermusikkfest i perioden 1991-2010, og er regnet som en av verdens fremste pianister.

I tillegg til Andsnes kommer blant andre Julian Bliss (klarinett), Karen Gomyo (fiolin), Kathryn Stott (klaver), Tine Thing Helseth (trompet) og Radovan Vladcovic (horn).

Årets festival ble avsluttet i går, søndag.

– Vi er utrolig glade for at vi fikk til å lage festival i 2020. Med 13 konserter – der alle var utsolgte – og fantastiske musikere, ble det en festival vi kan se tilbake på med stolthet og glede, sier festivalsjef Raude.

Festivalsjef Eirik Raude. Foto: Liv Øvland

Årets konserter kan også sees digitalt på festivalens hjemmeside frem til 1. november. Den digitale løsningen har vært en suksess – under festivalen har det vært like mange besøkende på videotjenesten som på konsertene.

Risør kammermusikkfest 2020 markerte starten på en 30-årsfeiring som avsluttes med festivalen i 2021, i perioden 22.–27. juni.