Det er barna som er målgruppen når Petter Wiik kommer på besøk til Hollenderhagen med sitt dukketeater denne torsdagen.

Tekst: Tore Myrberg

Bruken av Hollenderhagen til arrangementer er basert på at folk selv bestiller bruken gjennom Risør By. Petter Wiik er blant de aller første til å prøve ut dette med sin dukketeaterforestilling. Forestillingen «Sjørøverøya» er ment for barn i alderen tre til ti år.

– Vi kommer med en gammeldags engelsk spilleboks. Det hele starter med at en sjørøver kommer og forteller publikum om øya der han skulle gjemme den store skatten sin. Deretter går han inn i dukketeaterets verden og spiller historien, sier Wiik.

Han har lagt opp til en forestilling klokken 14, men ser ikke bort fra at det kan bli to forestillinger i løpet av dagen.

– Dersom vi ser det blir fullt på den første er det muligheter for at vi spiller en forestilling til klokken 17, sier han.

Wiik har også signalisert at han kan være interessert i å komme flere dager dersom arrangementet blir vellykket.