På tross av begrensningene ble årets Villvinmarked en stor suksess med nesten ti tusen besøkende og en omsetning på 1,6 millioner kroner.

Tekst og foto: Knut Erik Liane

Det er riktignok ikke like høy omsetning som tidligere år. Med årets begrensninger på maks 200 besøkende på området, og cirka halvparten så mange utstillere, er Villvin likevel svært fornøyd med resultatet.

Jeg synes det har gått over all forventning. I fjor hadde vi en millioner mer i omsetning, men da hadde vi jo langt flere utstillere. Så vi er veldig fornøyde, sier Tone Lindegaard til iRisør.no.

Hun presiserer også at Villvin, i motsetning til det flere tror, ikke blir sittende igjen med hele summen.

– Når vi sier vi selger for 1,6 millioner kroner så er ikke det penger som går rett til Villvin. Vi får de ti prosentene som vi tar i provisjon.

Full oversikt

I år var de nødt til å sperre av området for å sørge for at maksgrensa med besøkende inne på området ble overholdt. Før markedet var de spente, både på registreringsprogrammet og om de besøkende kom til å vise hensyn.

Registreringssystemet og alt gikk over all forventning. Fotballgruppa ordna med parkering og delte ut flygeblader sånn at når folk kom, visste de hva som skulle skje ved inngangen med registrering og alt mulig.

Takket være registreringssystemet har de også oversikt over hvor mange som var inne på markedet over de tre dagene.

For første gang har vi jo klart å telle. Ellers har ikke vi noen inngangspenger eller noe sånt. Det var litt under ti tusen besøkende. Det synes vi er utrolig bra i disse tider.

Spesielt interesserte

Det er ikke bare Villvin selv som er fornøyde. De har fått gode tilbakemeldinger, både fra publikum og utstillerne.

Vi fikk tilbakemeldinger fra utstillerne på at i år var det de spesielt interesserte som kom. De som kom hadde registrert seg, og var der fordi de var interesserte. Det merket utstillerne. De hadde flotte samtaler og det synes de var positivt.

Til neste år håper Villvinmarkedet å gå tilbake til den mer åpne løsningen og igjen invitere folk utenfra Norge.

Vi savna danskene, svenskene og finnene. Det gjorde vi. Vi håper at det blir normalt igjen til neste år og at vi slipper å sperre av området, avslutter Tone Lindegaard.