Mats Akselsen (21) fra Risør brenner for yoga og musikk. Nå har han tatt yogaen ut i offentligheten og fyller Hollenderhagen med ivrige deltakere.

Tekst og foto: Knut Erik Liane

Akselsen har drevet med yoga på fritiden, og det var etter at en tilfeldig forbipasserende lurte på om ikke han kunne holde en yogatime at han bestemte seg for å gjøre nettopp det.

Det er et stort steg utenfor komfortsonen. Det må jeg ærlig si. Men, jeg føler man aldri angrer etter man har kommet ut av komfortsonen. Kanskje dette kan inspirere andre til å gjøre noe lignende, sier Mats Akselsen til iRisør.no.

Yoga er for alle

Selv er han relativt ny med yoga, men har funnet ut at rollen som yogainstruktør, eller yogi, er noe han trives med.

– Det er veldig gøy. Jeg føler litt sånn mestringsfølelse av å gi de som er her følelsen av at de får til yoga.

Akselsen forteller at det er flere som har vært skeptiske til yoga, men at de opplever at det ikke var så galt allikevel.

Det handler om tilnærmingsmåten, at det ikke blir for avansert, at det blir på et plan som folk kan relatere seg til. Forenkle det litt og gi folk litt motivasjon. «Det her får du til”, det tror jeg er viktig.

Lidenskap

Foreløpig er det lidenskapen som driver ham til å fortsette. Men, han håper å kunne leve av det han trives med i fremtiden.

 Ikke nødvendigvis kun yoga, men å kunne leve av det jeg brenner for. Blant annet musikk. Yoga og piano er en god kombinasjon.

Flere av de som er med på timen har vært med tidligere og tok med seg ett par venner når de kom tilbake. Dette er det noe 21 åringen setter stor pris på.

Jeg er veldig takknemlig og ydmyk for at folk møter meg på en så positiv og fin måte. Det gir meg en betryggende følelse og gir meg styrke til å fortsette, avslutter Mats Akselsen.