Det nærmer seg innspurten for sommergalleriet S11 i Strandgata, og det maritime temaet har slått godt an blant de besøkende.

Tekst og foto: Knut Erik Liane

Kunsten i galleriet består for det meste av fotografier og malerier, og det er et veldig tydelig maritimt tema som går igjen.

Vi kan vel si at det lukter tang og tare av de fleste bildene, sier Halvard Ellefsen og ler.

Kystnært tema

Med maritimt tema måtte det nesten gå bra i en kystby som Risør. Og de forteller at salgsutstillingen har blitt en suksess.

Det maritime og kystnære uttrykket har slått veldig bra an for oss begge, og vi er veldig fornøyde med salget, forteller Lars Nordal.

Selv om begge kunstnerne er fra Risør, og begge har hatt utstillinger i lokalet tidligere, ble de ikke ordentlig kjent med hverandre før de hadde en vinterutstilling sammen i fjor.

– Vi hadde hatt et par utstillinger hver for oss. Da foreslo huseieren at vi skulle ha en sammen, og da lagde vi en juleutstilling. Den ble vellykket, og vi endte opp med å prate litt på vinteren og fant ut at vi skulle lage en sommerutstilling.

Siste innspurt

Nå er det bare litt over en uke igjen før sommerutstillingen er over og det har blitt mange formiddager i galleriet for Ellefsen og Nordal.

Vi er her 7 dager i uka fra 11-15, og har hatt åpent siden 15. juni og holder på ut neste uke til 2. august. Vi er utrolig takknemlige til huseier for å ha fått leie dette lokalet i sommer, avslutter kunstnerne.