Fredrik Lundberg Paulsen er en mange forbinder med musikk og teater. Om noen år forbindes han kanskje med kjente byggverk.

Tekst og foto: Knut Erik Liane

Arkitektur kan virke som et litt uventet valg for en som er så interessert i kultur, spesielt musikk og teater, som Paulsen. Men han forteller at det ikke er så ulikt som man kanskje skulle tro.

Det er jo form og farge. Det handler om å utvikle den kreative hjernen og finne planløsninger. Man trenger ikke utdanning for å bli skuespiller eller sanger, derfor tenker jeg arkitektur kan være noe for meg, sier Fredrik Lundberg Paulsen til iRisør.no.

Høye krav

Skolen Paulsen skal gå på er NTNU, eller Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, i Trondheim.

– Jeg tror det er veldig bra læringsmiljø der oppe og gode muligheter. Jeg gleder meg veldig mye til å begynne med studiene og møte nye folk, men jeg kommer til å savne hjembyen min da, selvfølgelig.

Akritekturlinja på NTNU i Trondheim er ikke en lett linje å komme inn på. Det krever faktisk en poengsum på 54 poeng, altså en gjennomsnittskarakter på 5,4.

– For å komme inn krever det at du har realfag, fysikk 1 og matte R1 og R2 som er den vanskeligste matten man kan ta på videregående. Jeg hadde en poengsum på 56,5.

Kultur

Det blir nok en del arbeid og studier for Paulsen fremover. Men det betyr ikke at han har tenkt til å slutte med musikk og teater.

Det er jo å drive med arkitektur og jobbe med det som er planen. Men jeg ønsker å fortsette med musikk ved siden av studiene og finner nok en teatergruppe å bli med i der oppe.

Akkurat hvor han havner etter studiene vet han ikke. Men, han har et håp om å være arkitekt for offentlige bygg.

– Et kulturhus hadde vært gøy å være arkitekt for, men jeg håper i hvert fall på noen offentlige bygg, avslutter Fredrik Lundberg Paulsen.