Er du i alderen 10 – 13 år og har lyst på noe spennende å gjøre de neste dagene? Da burde du sjekke ut Friluftsskolens tilbud i Risør.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Friluftsrådet Sør

I morgen starter nemlig den den første uka med gratis Friluftsskole i Risør, og det er fortsatt ledige plasser. Dette i motsetning til neste uke, som er fulltegnet.

– Jeg sjekket nettopp påmeldingen, og det er åtte påmeldte i Risør denne uken (uke 31). Vi har plass til 15 deltakere, så her finnes det muligheter for de som ønsker. Det er mulig å melde seg på fram til rundt klokken 20 i kveld, men det er viktig å vite at plassen ikke er sikret før man har fått en bekreftelse, sier Eirik Dobbedal i Friluftsrådet Sør til iRisør.no.

Blir noe uansett

Han understreker at det ikke er noen fare for at man dropper tilbudet i Risør selv om det ikke skulle melde seg på flere.

– Det er satt et tak på 15 deltakere i år på grunn av koronasituasjonen da vi planla årets Friluftsskole. Åtte deltakere, sånn som vi har pr. nå i Risør, er en veldig fin gruppe. Selv om det hadde vært så lite som to deltakere ville vi ha gjennomført.

Samtidig håper Dobbedal at man får fylt opp plassene, slik at mange unge får en flott friluftsopplevelse denne sommeren.

– Det er flere ting som gjør Friluftsskolen til en fin ting å være med på. Man får fine friluftsopplevelser, lærer mer om allemannsretten og hvilke aktiviteter man kan finne på i friluft, og ikke minst møter man nye venner.

Spredde aktiviteter

Slik situasjonen var da det hele ble planlagt, har ført til at det ikke blir noen overnatting som en del av årets Friluftsskole. Det betyr at deltakerne selv må sørge for å bli fraktet til de ulike stedene man har planlagt aktiviteter.

– Risør har jo tre halvøyer, og for oss er det viktig å spre aktiviteten, sier Dobbedal.

Det betyr i realiteten at man har forskjellige oppmøtesteder de fire dagene det hele varer: Minddalen, Søndeled skole, Ospelunden (Skarvann) og Skalavika. Fordelt på disse stedene blir det både sykkeltur, topptur og SUP (Stand Up Paddle).

– Dersom noen nå har lyst til å melde seg på, så kan de gå inn på nettsidene til Friluftsrådet Sør, eller på være Facebooksider. Med sju ledige plasser er dette en gylden anledning for de i alderen 10 – 13 år, avslutter Eirik Dobbedal.

Den andre uka som arrangeres i Risør er i uke 32, men denne er allerede fulltegnet.