Du trodde kanskje at de tradisjonelle is-smakene sjokolade, jordbær og vanilje ville toppet en liste over mest kjøpte is i sommervarmen. Slik er det ikke.

Tekst og foto: Tore Myrberg

I stedet er det en helt annen smak som stikker av med seieren. I hvert fall hos Galleri Risør, hvor iskøene har vært lange i hele sommer.

– «Cookie dough» er den vi selger mest av, men det går også mange «Brownies & Karamell», forteller My Emilie Granjord Reenskaug.

Alder med å bestemme

Hun er en av flere som jobber hardt for å tilfredsstille issultne feriegjester i Risør denne sommeren. My Emilie forteller videre at alderen på kunden har mye å si på hva slags is som bestilles.

– Om du ser bort dra de to vi selger mest av totalt, er det gjerne slik at barna vil ha lollipop og annen is med mye farger. De voksne heller mer mot sjokoladeis.

At en smak som «Cookie dough» selger mest, er også litt overraskende for henne.

– Samtidig er den veldig god, så jeg skjønner det også veldig godt. Folk er for øvrig overrasket over alle de forskjellige smakene vi har, og tilbakemeldingene er veldig gode, sier My Emilie Granjord Reenskaug.

Selger mange lattekopper

På et annet hjørne i sentrumskvartalet, pakker Elias Holdø Rasmussen inn acabthusporselen i store mengder denne sommeren. Og aller mest går det av en kaffekopp uten hank.

– Disse lattekoppene i fargene grått, lystblått og rødt er det det vi selger mest av, sier han.

Etter at butikken til Acanthus flyttet fra litt oppe i Krags gate og ned til Havnegata, har salget økt betraktelig.

– Jeg jobbet jo i butikken i fjor sommer også. Der kom det i hovedsak folk som skulle handle keramikk. Her i Havnegata er det i tillegg mange som kommer inn, også kjøper de med seg en kopp eller to for å ha noe fra Risør, avslutter Elias Holdø Rasmussen.

Se også disse sakene:

Bestselgere i Risør: Topper lista lokalt og nasjonalt

Bestselgere i Risør: Dette bakeverket er sommerens vinner