Malin Pedersen viser fram en makrellharpe med sorte kroker. Nettopp sorte kroker er det det selges mest av hos Juells eftf. nå i sommer.

I konkurranse med kroker i alle farger og størrelser er det ikke gitt at en vanlig, sort krok skal stikke av med seieren som mestselgende. Men, slik er det.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Og grunnen er enkel: Det er makrelltid. For i jakten på makrellen er det enkelheten som vinner fra,

– Det er helt klart svarte kroker vi selger mest av. Ja, makrellsluker generelt, forteller Solfrid Pedersen hos Juells eftf.

Stor interesse

Medieoppslag om at fiske er borte, ser ikke ut til å stemme om man tar interessen for å kjøpe kroker i betraktning.

– Interessen har tatt seg veldig opp i forhold til i fjor, og folk sier de får mye fisk. Makrell, torsk og sjøørret, sier Pedersen.

For de som skal ut for å fiske,  er det imidlertid lurt å sette seg inn i reglene, da fiske etter torsk er regulert med både minstemål og steder det ikke er lov å fiske.

Hva er det så man får spørsmål om hos Juells eftf., bortsett fra om kroker vel og merke?

– Folk spør hele tiden om tips til gode fiskesteder. Nå det gjelder makrellen er det egentlig bare å finne et sted det er vann. Eller så er det mange fine fiskeplasser fra svaberg mellom byen og Randvik, og det er mange som står på Damskipsbrygga, sier Pedersen.

Lager mange pizza

Dersom man ikke vil fange maten selv, og i tillegg kanskje ikke har lyst på fisk, er det neste bare å gå rett over veien. Hos Happy Time i Risør er det mange som «fisker» både kebab og pizza. Til og med i kombinasjon.

– På de beste dagene kan vi komme helt opp i 40 – 50 kebabpizza. I tillegg kommer de andre rettene vi har med pizza, kebab eller andre ting. Siden vi lager alt selv fra bunnen av betyr det mye arbeid gjennom dagen, forteller Rameil Khaio.

Så stor er etterspørselen at Happy Time har utvidet åpningstiden i sommer.

– Vi jobber til så sent at vi kan ikke åpne for tidlig. Men, vi har begynt å åpne 12 i stedet for 13, sier Khaio.