Tomas og Espen i C128 vant hele Peterhead Cup.

Tomas Mathisen fikk med seg trener Espen Guttormsen i båten da Peterhead Cup i seiling ble arrangert lørdag. Det var et godt valg.

Tekst: Niclas Halvorsen og Tore Myrberg  Alle foto under seilingene: Niclas Halvorsen

Espen Guttormsen er en meget dreven seiler, har vært generalsekretær i Seilforbundet og har mange år bak seg som landslagstrener.

Se bildeserie fra Peterhead Cup her:

Denne deltakelsen kom i stand som følge av at han for øyeblikket holder en treningeleir for 49’ere, klassen hvor brødrene Mathisen satser for fullt.

Siden Tomas ikke har egen 12,5’er, fikk duoen låne C128, båten til Dietrichson. Dette er en båt som ofte har vært med helt i toppen, og Mathisen/Guttormsen fulgte opp den trenden.

Wenche og Roy Johannessen tok en flott andreplass i det sterke feltet.

På andreplass kom Wenche og Roy Johannessen, som jo også har som vane å være med helt i toppen når 12,5’erne konkurrerer. Men, det er nok sjeldent de måte så sterk konkurranse i Peterhead Cup som i år.

Tredjeplass gikk til to 49-er seilere – Jostein Aker og Jeppe Nilsen.

Pallen under lørdagens Peterhead Cup. VInnerne i midten, andreplass til høyre og tredjeplass til venstre. Foto: Kamilla Solheim

Selv om de 15 påmeldte 12,5 kvm båtene fikk en litt rolig start de første seilasene, økte vinden på mot slutten. Det ble fem fine seilaser og det var åpenbart god stemning ute på fjorden på en strålende 1. august i Risør.

Det er nå lang tradisjon for å avholde Peterhead Cup helt på tampen av sommeren. Dette er noe mange gleder seg til. Om man klarer å lokke like sterke seilere til arrangmentet også senere, gjenstår å se.