Partileder Jonas Gahr Støre og ordfører Per Kristian Lunden møtes igjen til politisk samtale på Sandøya tirsdag 4. august.

Tirsdag denne uken tar ordfører Per Kristian Lunden på ny turen over grensen til Tvedestrand for en Sandøya-samtale med Jonas Gahr Støre.

Dette er fjerde gang Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre og Risørs ordfører Per Kristian Lunden møtes til politiske samtale med et interessert publikum på Sandøya. ”Sandøya-samtalene” har blitt et sommerlig politisk referansepunkt for mange.

– Mitt ansvar er å finne aktuelle temaer i samtalen som også denne gangen blir en passe blanding av internasjonale og norske vinklinger. Utgangspunktet i år blir korona, så får vi se hvor samtalen tar oss. Jeg ser for meg stor spennvidde fra Trump og Putin til helt lokale saker. Etter en stund slipper vi også til spørsmål og kommentarer fra tilhørerne. Normalt kommer med ganske mye folk, både med og uten tilknytning til Arbeiderpartiet, sier Per Kr. Lunden.

Det var Gahr Støre som selv tok initiativ til at det måtte bli en ny Sandøya-samtale i år og arrangørene var ikke vonde å be.

– Sandøya er et hyggelig sted å samles og sommeren er en fin tid til å tenke litt større linjer i politikken, sier partileder Jonas Gahr Støre, som tar båten over fra hytta i Kilsund til Sandøya.

Per Kristian Lunden sier det hele er ment å være litt mindre formelt enn det vanligvis er når toppolitikere snakker om ting som opptar dem.

– Regien er ikke så stram. Vi setter oss vanligvis ned noen minutter før samtalen begynner og finner noen temaer vi kan legge vekt på. Noen ganger er nasjonale medier tilstede, men målet er ikke å bruke samtalen til konkrete og planlagte politiske utspill. Noen ganger er vi helt dagsaktuelle, men det er også viktig å få fram noen lengre linjer og tendenser i politikken – både i Norge og verden, sier Lunden.

Samtalen foregår i hagen til Linns Lysstøperi og Ragnvalds Pølsemakeri på Sandøya. Det blir servering av pølser og grillmat. Det er også plass til noen kulturinnslag. Arrangør er Tvedestrand Arbeiderparti i samarbeid med Agder Arbeiderparti. Arrangementet er gratis og det går skyssbåt fra Hagefjordbrygga til Sandøya.