En badetur i skjærgården er en uforglemmelig opplevelse når man besøker Risør. Men, det er også mange flotte strender hvor man ikke trenger båt.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Knut Erik Liane

For å ta det med en gang: Vi har langt fra tatt med alt av flotte strender i Risør. Så savner du en strand, må du gjerne legge ut bilde og beskrivelse på våre Facebooksider.

Likevel tenkte vi det var greit med en liten oversikt på noen av de flotte stedene Risør har å by på.

Holmen

Det seneste tilskuddet er bygd opp på Holmen i forbindelse med utbyggingen av boliger. En liten sandstrand med muligheter både for bading og soling. For de som ikke er godt kjent er dette stranda du ser om du står på torvet i Risør og ser rett fram.

Sagjordet

Sagjordet er et flott sted å tilbringe en sensommerdag, med en liten badestrand, stupetårn, grillmuligheter og toalett. Med sin litt skjermede sandstrand er denne godt likt blant småbarnsfamilier. Sagjordet ligger på Krana, en kort sykkeltur fra sentrum.

Randvik

Størst sandstrand med gangavstand fra sentrum finner du på Randvik. Her er det ikke bare en, men to strender vendt i hver sin retning. Den nærmest byen er den mest populære, og her er det både muligheter til å dusje i ferskvann og til å komme seg en tur på toalettet. For å komme hit må du enten gå en sti fra Flisvika, eller kjøre via Viddefjell.

Søndeledtunet

Det er ikke alle som kjenner til denne sandstranda på Søndeled. Og det kan jo skyldes at den ikke er veldig stor. I nær tilknytning er det også rastebord og grillmuligheter. Med boligparkering på stedet kan det jo være at bruken går i været, og det er greit å vite om at den finnes. Stranda ligger helt til høyre på området.

Karolina

Noen hundre meter forbi Sørlandet Feriesenter ligger det en liten perle av en sandstrand med navn Karolina. I tilknytning til stranda er det også satt opp en fellesgrill, og det er en utedo for de trengende.

Urheia

Vi tar også med et ferskvannsalternativ, da man jo har et par små sandstrender også i Barbulibassenget i Urheia. Samtidig er det kort vei fra byen og opp. Her er det også en gapahuk, grill og toalett. Man kan også bade i Urabassenget, men da uten strand eller fasiliteter.

Alle de andre

Det finnes en rekke andre muligheter til å nyte late dager på en landfast strand i Risør. For eksempel har man jo campingplassene på Moen, Røed og Sandnes. Ut over dette regner vi med at mange vil ha gode innspill på strender som de legger ut tips om på våre Facebooksider.