I sin barndom var Hanne Sørvaag alltid innom Risør på sommeren. Nå gleder hun seg til å komme tilbake, og det med «Meg og Dolly» på Stangholmen lørdag.

Tekst: Tore Myrberg

Sørvaags forestilling om Dolly Parton slo meget godt an da den hadde premiere i februar, med utsolgte hus og ekstraforestillinger. Men, så kom korona og satte en stopp for det hele. Forestillingen i Risør blir en konsertversjon.

– Akkurat i Risør var det ikke noe sted som passet å gjøre det store showet, som krever litt mer av stedet og scenen, men låtene og historiene fungerer jo veldig godt i mindre format også, så når det ble som det ble i år, så passet det å gjøre en mindre versjon noen utvalgte steder, sier Sørvaag til iRisør.no.

Tar en ekstra dag i Risør

Det er nok mange som gleder seg til lørdagens forestilling. Samtidig gleder Hanne Sørvvag seg til å besøke Risør.

– Risør var et av stedene vi alltid besøkte om sommeren da jeg var liten og vi var på biltur, men nå var det lenge siden sist. Jeg gleder meg og måtte ta en ekstra dag i Risør, så det ikke bare ble tid til lydsjekk og konsert. Må jo ta oss litt mer tid til sånne fine steder i dette flotte landet.

Showet hun har med seg til Stangholmen er en hyllest til en artist Sørvaag selv setter veldig pris på.

– Jeg har tenkt på det hver gang jeg har blitt spurt om å hylle noen, at den jeg helst vil hylle, er Dolly Parton. Så ble jeg kontaktet av «Mikrofonen» om å lage show, og da ble jeg så glad. Vi har jo hatt fantastisk timing, med så mange jubileum og ny aktualitet den dama har akkurat nå om dagen.

Hits og skjulte perler

Som folk begynner å bli vant til er det en begrensning på 200 billetter i disse koronatider, men det er fortsatt billetter tilgjengelig. Sørvaag sier de som kommer kan forvente en god musikalsk blanding av Partons musikk.

– Knallgode låter de definitivt har hørt mange ganger før, noen litt mer skjulte perler, men ikke noe dårligere for det, samme med historiene fra hennes liv. Der har jeg plukket med meg fra årevis med konserter og biografier, så der er det nok noen folk kjenner, og noen nye. Men, alle hitsene må med.

Så er det bare å håpe at ting åpnes opp igjen, slik at den litt større oppsetningen igjen kan vises for et større publikum. For det er ikke alt av prioriteringer i gjenåpningen Hanne Sørvaag forstår like godt.

– Jeg håper alt jeg har på at vi er i gang igjen til høsten. For jeg syns det er litt rart at ferier ble prioritert før alle var tilbake i jobb, noe som kanskje gjør at kulturlivet må vente enda lengre. Men, jeg håper på det beste og at det ordner seg, avslutter Sørvaag.