Den store kirkebasaren blir ikke fullt så stor i år som den har vært tidligere. Men, det blir utlodding av premier og salg av håndarbeid.

Tekst og foto: Knut Erik Liane

Den store kirkebasaren valgte å la loppene stå på loftet for i år. Men, det blir fortsatt basar på Frydendal førstkommende lørdag.

– Loppene er gjenstander mange er i kontakt med og fører til for stor smittefare. Det ble diskutert om vi skulle avlyse hele basaren, men vi har jo damer som jobber året rundt med å lage håndarbeider til denne dagen. Derfor følte vi at vi måtte gjøre vårt beste for å arrangere basaren og gjøre den så trygg som mulig, forteller Eileen Liborg Basma.

Loppemarked, auksjon og konsert er noe som tidligere har trukket mange mennesker til Frydendal på basaren, og Basma er spent på hvordan salget kommer til å gå i år.

– Jeg har ingen tall på hvor mye loppene og auksjonen bringer inn. Men, lopper tiltrekker mennesker, og da kommer menneskene og bruker kafeen og går inn å ser på håndarbeid og alt mulig sånt.

I 2019 satte Den store kirkebasaren ny rekord med å nå en sum på hele 167 000 kroner. I år er forventningene, i likhet med basaren, en del mindre.

– Vi håper på å komme opp i ca 50 000 kroner. Pengene går til menighetenes barne- og ungdomsarbeid, samt vedlikehold av Frydendal menighetshus.

Basma ønsker alle velkommen til basaren og håper at alle tenker smittevern og tar vare på hverandre.

– Dersom du er syk eller har forkjølelses symptomer ber vi deg om å bli hjemme, sier Eileen Liborg Basma.

Hun minner også på at den mindre utgaven av Den store kirkebasaren også varer litt kortere enn vanlig, og at man starter klokken 11, holder trekning klokken 13.30, og avslutter til klokken 14.