Etter avlyste konserter og et lengre opphold, kan Risør Jazzklubb endelig åpne dørene. Om enn for et begrenset publikum.

Tekst: Tore Myrberg

Fredag og lørdag blir det konserter på Risør Hotel. Først med trioen Eirik Dørsdal, Espen Larsen og Rasmus Solem fredag kveld, og deretter risørbandet Quip Azure kvelden etter.

– Publikum har mast på oss lenge for at vi skal sette i gang igjen, og vi har stor tro på at dette blir bra, forteller Jon Gløersen i Risør Jazzklubb til iRisør.no.

Savnet levende musikk

Samtidig har heldigvis ikke konsertpausen ført til dramatiske konsekvenser for den lokale jazzklubben.

– Vi måtte avlyse de to siste konsertene som vi skulle arrangere i våres. Det var naturligvis synd, men føltes helt riktig slik situasjonen var. Vi ble enige om en kompensasjon til artistene, så vi tapte ikke store pengene.

Da er det mer mangelen på gode jazzkonserter som har vært den største konsekvensen.

– Det verste har vært å ikke ha noe aktivitet, for vi har savnet levende musikk en stund nå.

Fulgt nøye med

Sånn sett har det vært en spennende sommer for Risør Jazzklubb hvor man har fulgt situasjonen nøye.

– Egentlig kunne vi gjerne startet allerede da grensa lå på 50 publikum, fordi det uansett er sosial avstand som vil begrense hvor mange vi får plass til. Vi stoler på at folk har vent seg til hvordan man trygt skal bevege seg i det offentlige rom. Mange har snakket om hvordan meteren krymper utover kvelden. På jazzklubben pleier de fleste å sitte komfortabelt i gode møbler, så vi oppfordrer publikummet vårt til å fortsette med det, også mot slutten av konsertene.

Forhåndssalg av billetter er allerede i gang, og det meldes om godt salg. Og det er klare begrensinger i antallet jazzentusiaster som slipper inn på de to første konsertene.

– Publikumskapasiteten er i utgangspunktet begrenset til 30 billetter, så får vi se hvordan det fordeler seg i konsertlokalet med tanke på størrelser og kohorter på selve konsertkvelden. Vi oppfordrer derfor alle til å forhåndskjøpe billetter fra hjemmesiden vår for å sikre seg plass, avslutter Jon Gløersen.