Mona Rhein og Unni Olimb Norman i Risør By ser med spenning fram mot helgens marked i Hollenderhagen. Foto: Tore Myrberg

Lørdag og søndag arrangeres Norwegian Made Marked i Hollenderhagen. Mona Rhein i Risør By håper dette er starten på en tradisjon.

Tekst og foto: Tore Myrberg

«Norwegian Made» er et eget merke som fremhever kvalitetsprodukter som er lagd i Norge. Dette gjør at Mona Rhein og Unni Olimb Norman i Risør By synes det er spennende å få til et marked i Risør nå i skuldersesongen av ferietiden.

– Dette er bærekraftige kvalitetsprodukter som er laget i Norge, og som passer veldig godt i Hollenderhagen, forteller Rhein til iRisør.no.

En lokal

Helgens marked er et samarbeid mellom Risør By og Norwegian Made, og kommer i stand som følge av et lokalt initiativ.

– Embla er med i Norwegian Made, og det er var de som nevnte at de godt kunne tenke seg et slikt marked i Risør, sier Olimb Norman.

Nå er 21 utstillere klare til å innta Hollenderhagen, med et bredt utvalg produkter.

– Her blir det keramikk, tekstiler, smykker og noe metall. Blant annet noen skikkelig kule lamper. Dette er helt nytt for oss, og det blir veldig spennende å se hva vi får ut av markedet. Vi håper jo det hele kan bli en tradisjon, sier Rhein.

Fokus på smittevern

Samtidig er det tøft å starte opp et helt nytt marked i en tid hvor de fleste må begrense sine arrangementer.

– Vi er i dialog med kommunelegen, som sier vi kan gjennomføre dette, men med stramt smittevernopplegg. Mest bekymret er vi på dette med en meters avstand, så her vil vi ha en egen person som følger med og passer på dette, sier Olimb Norman.

I tillegg vil alle naturlige kontaktflater bli rengjort en gang i timen, og kommunens smittevernplakater vil bli hengt opp .

– Vi har også klart registreringssystemet som risørbedriften SourceIT har lagd, slik at alle blir registrert når de går inn og når de går ut, avslutter Unni Olimb Norman.