Mandag denne uken var den nye kulturkoordinator på Risørhuset på plass. Lang erfaring i kulturlivet gjør Bugge svært kvalifisert for jobben.

Tekst og foto: Knut Erik Liane

Ågot Bugge er opprinnelig fra Larvik og har flyttet litt hit og dit. Nå har hun tatt med seg familien og bosatt seg i Risør.

– Jeg føler jeg er på riktig sted. Jeg tror dette har vært noen av de beste ukene i mitt liv. Ungene og mannen er på plass. Jeg har fått satt meg inn i de fleste arbeidsoppgavene og ser frem til å møte resten av kollegene, forteller Ågot Bugge.

Kunst og kultur

Bugge har tidligere drevet litteraturhuset i Lillehammer, vært administrator på nasjonalmuseet i Skottland og jobbet med den kulturelle skolesekken. Man kan trygt si hun kan en ting eller to som kan komme godt med når hun skal drive et kulturhus.

– Jeg har også jobbet for mange ulike museer og gallerier. Jeg er veldig opptatt av fritidstilbud, kultur og kunst. Spesielt for barn, unge og familier, men også gjennom hele livsløpet.

Stillingen som tidligere het kulturhusleder / kinosjef har nå byttet navn til kulturkoordinator. Jobben er stort sett det samme forteller kultursjef Torolf Kroglund.

– Ågot skal drive kino og kulturhuset på samme måte som før. Hovedfokuset kommer alltid til å være Risørhuset, men etterhvert håper vi på at det kan bli litt andre ting også, forteller Kroglund.

Spesiell tid

Det er en spesiell tid å starte jobben som kulturkoordinator når mye av kulturlivet er satt på pause. Bugge håper at Risørhuset kan fortsette å være en hverdagsstue for befolkningen i Risør.

– Jeg ønsker at vi skal være et kulturhus som er der for befolkningen og at vi kan ha et godt samarbeid med lokale lag og foreninger, sier Bugge.

– Vi ser frem til mer aktivitet i Risørhuset. Kinoen går jo nå, så det er bare å komme på kino. Vi tar smittevernet på største alvor og vi er avhengig av at folk bruker huset. Det er jo et tilbud her, og det tilbudet må brukes.

Helårsby

Risør er kjent som en sommerby. Men, det er viktig at det skjer ting her resten av året også. Nettopp det er en av tingene Bugge og Kroglund ønsker å gjøre noe med.

Vi må tenke litt utover huset også. At vi skal tenke på Risør som en helårsby, med helårsaktivitet. Det er den retningen vi tenker, avslutter Ågot Bugge.