Førstkommende torsdag klokken 18 åpnes det ny utstilling på Galleri Nylund Larsen, og det med lokalt innhold.

Tekst: Thomas Østerholt Foto: Knut Erik Liane

Kunsten som skal stilles ut kommer nemlig fra lokale kunstnere, og skal henge på veggene i galleriet ut oktober.

– Utstillingen har vi kalt lokale streker, og vi har fått med Cathrine Calmeyer Østvold, Annette A. Aspesæter og Grete Andersen Sandvik, som alle bor her i Risør. Alle er glad i å tegne, så da lager vi en tegneutstilling, sier Heidi Nylund Larsen.

Moro med godt besøk og bruk av lokale

Det er viktig både for Risør som sted og Galleri Nylund Larsen at man bruker lokale krefter for å skape liv i byen.

– Det er jo moro å bruke utstillingslokalet hele året. Det vanlige er at det er høysesong på sommeren og til jul. Derfor må vi finne på noe som gir lokalet liv slik at det blir interessant for lokalbefolkningen å komme og kikke, så syns vi det var en god idè med lokale kunstnere.

På grunn av koronasituasjonen blir selve åpningen litt spesiell.

– Vi må fortsatt følge koronaregler. Så for at det ikke skal bli alt for fullt legger vi åpningen på fortauet på utsiden av galleriet. Kommer det mange får vi sende folk opp i passelige grupper. De som venter på tur får mingle i og utenfor butikken.

Det har for øvrig vært godt med besøk innom lokalene til Galleri Nylund Larsen i sommer.

– Her har det vært travelt, og vi har solgt bra både med kunst og andre ting, avslutter Heidi Nylund Larsen.