Frank Oddbjørn Sandbye-Ruud har nå fem andrikker til overs. Disse håper han å bli kvitt før de blir kjønnsmodne.

Tekst og foto: Knut Erik Liane

I hagen til Sandbye-Ruud går det mange ender og andrikker. Han bestemte seg ifjor for å la endene ruge på eggene uten at det førte til kyllinger. Da han lot de ruge i år gikk det ikke helt etter planen.

– Det ble til 21 kyllinger. Jeg har fått gitt vekk de fleste men sitter igjen med fem andrikker som må bort før de blir kjønnsmodne og begynner å sloss om endene, forteller Frank Oddbjørn Sandbye-Ruud.

Kjæledyr, ikke mat

For Sandbye-Ruud er endene og andrikkene kjæledyr og han ønsker derfor at andrikkene skal gå til noen som også vil ha de som kjæledyr.

– Dette er kjæledyr og ikke mat. Jeg skulle gjerne blitt kvitt fem andrikker, men da selger jeg de eller gir de bort til noen som har ender fra før av.

Dersom man irriterer seg over brunsnegler kan ender være løsningen. Sandbye-Ruud forteller at er det noe endene liker å spise så er det brunsnegler.

– De slafser de i seg som om det skulle vært spagetti. Det som er fint er at de også finner og spiser eggene til sneglene. Her i området er det nesten ikke brunsnegler, og det merker naboene også, forteller Frank Oddbjørn Sandbye-Ruud.