Kiwanis Club Risør går nye veier i jakten på medlemmer. Denne lørdagen håper de nysgjerrige tar turen til torvet i Risør for en prat.

Tekst: Tore Myrberg

Det har tradisjonelt ikke vært vanlig at denne typen organisasjoner tar medlemsvervingen til torvs. Samtidig åpner dette for at flere kan få sett om en tilhørighet til slik som Kiwanis kan være fristende.

– Vi er en åpen klubb hvor alle kjønn kan være med, så vi håper denne formen for verving kan gi oss noen nye medlemmer, sier Karl Petter Nylén i Kiwanis Club Risør.

Ønsker fem – seks nye

Han understreker at man har en godt medlemstall fra før, samtidig som det er plass til flere.

– Vi gjør det jo for å få opp medlemstallet. Pr. i dag er vi 28 medlemmer, men vi har vært oppe i rundt 40. Og det er jo slik at ikke alle medlemmer er like aktive, så vi gjør dette stuntet nå for å få med flere.

Målet i første omgang er å øke med fem – seks medlemmer, og det er selvsagt lov å ta kontakt selv om man ikke kan møte Kiwanis på torvet denne lørdagen.

– Vi står her mellom 11 og 14, men det er klart man ta kontakt eller også. De som er nysgjerrige lurer som regel på hva vi driver med, og det er enkelt å svare på. Humanitært arbeid. Vi hjelper barn og unge i lokalmiljøet.

Merker koronaen

Det å komme seg ut på torvet for å være mer synlig, er viktig for den lokale Kiwanis-klubben. Spesielt i den koronasituasjonen landet er i nå.

– Vi har jo ikke fått holdt noe båtlotteri i år, så vi har vært mindre synlig enn vanlig. Da er det godt å komme ut for å møte folk, og kanskje verve noen nye medlemmer, avslutter Karl Petter Nylén i Kiwanis Club Risør.