Foto: Tore Sætre

Jon Gløersen i Risør Jazzklubb gleder seg stort til kommende fredags konsert med Elin Rosseland. Han har høye forventninger til konserten.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Tore Sætre

Etter to konserter med mye lokalt, er det nå klart for en opplevelse med en kvinne som har vært viktig for norsk jazz over lang tid.

– Elin er jo en svært anerkjent vokalist som har holdt et skyhøyt nivå siden åttitallet. Jeg gleder meg veldig til å høre henne i dette formatet, for hun har med seg et skikkelig knippe musikere, forteller Gløersen til iRisør.no.

Sterk kvartett

For det er en sterk kvartett som tar turen til Risør Hotel denne gangen.

– Pianisten Helge Lien er en av Norges absolutt mest ettertraktede, og trommeslager Knut Aalefjær er også en musiker jeg gleder meg stort til å høre å vår trivelige lille klubbscene!

I tillegg har Rosseland fått med Johannes Eick på bass. I det hele en opplevelse det kan være lurt å sikre seg billetter til på forhånd. Spesielt med de erfaringene man har etter de to første konsertene i høst.

– Vi så at forhåndssalget ble utsolgt, så da har jeg bare en anbefaling: gå inn på hjemmesiden til jazzklubben og kjøp billett. Vi har også lagt ut billettene til Atomic og Hans Mathisen band nå.

God åpningshelg

Gløersen kan nemlig fortelle at åpningshelgen for jazzklubben gikk glimrende.

– Vi fikk solgt ut begge kveldene uten at det ble for mange som ikke kunne komme inn. Vi ser at vi får plass til ca førti i salen, og siden vi har møblert med de behagelige sofaene og lenestolene til hotellet, blir det både komfortabelt for publikum og bra for bandet. Rommet føles jo ganske så fullt. Stemningen både fredag og lørdag var veldig god. Begge bandene leverte strålende konserter med bra musikk. De la lista svært høyt for resten av høsten, avslutter Jon Gløersen.