Stortingsrepresentant Svein Harberg (H) brukte torsdagen til å besøke Risør, og var godt fornøyd med bedriftsbesøkene han rakk denne gangen.

Tekst og foto: Tore Myrberg

I løpet av noen hektiske timer ble det tid til å besøke både Bosvik, Lisand og politisk og administrativ ledelse i Risør.

–Visst jeg skal være en politiker i Oslo for denne regionen, så må jeg vite hva som skjer her. Da må jeg vite hva dere er opptatt av, sier Harberg til iRisør.no.

Fanger opp signaler

Blant tingene Harberg fikk med seg denne gangen var også en omvisning i det nyrestaurerte bygget i Havnegata 8, hvor Tor Kristian Johansen i Lisand AS fortalte om utfordinger som følge av politiske vedtak.

– I forhold til Lisand så ser jeg at vi har gjort noen endringer i lover og regelverk som slår uheldig ut. Sånne ting fanger vi opp når vi er rundt sånn, og det er veldig viktig for meg, sier Harberg.

I tillegg var det en positiv opplevelse for ham å se hvordan man har fått nytt inn i gammelt gjennom restaureringen i selve bygget.

– Det er nesten så man får tårer i øynene. Jeg synes det er så viktig å få tatt vare på disse miljøene, og jeg ser det er gjort på en skikkelig måte. Og når du da kan ha ny aktivitet inn i det, er det ekstra gøy. Jeg er veldig opptatt av vern gjennom bruk, for det er det som funker.

Det ble også tid til en tur i Hollenderhagen. Fra venstre: Sigrid Hellerdal Garthe (Risør kommune), Svein Harberg (H), Anette Lunner (H) og Kai Strat (H).

God lærdom

Før han kom til sentrum var stortingspolitikeren også en tur innom Bosvik As.

– Bosvik er en sånn bedrift som jeg alltid har hørt om og alltid sett når jeg har kjørt forbi. I dag har jeg sett alle de prosjektene hvor de er med. Og hvor store de er i nasjonal sammenheng.

Harberg sier det er kjempegod lærdom for ham å ha med videre.

– Jeg er jo mange av de stedene hvor de har levert, og nå kan jo jeg si at de veggene og spiletaket her er levert av Bosvik i Risør. Det er mitt distrikt.

(Vi gjør oppmerksom på at iRisør.no er en del av tilbudet til Lisand AS, som jo er omtalt i saken)