Det ble en utfordrende konkurranse da NM i Surfski 2020 ble arrangert i Risør denne helgen.

Tekst og foto: Bjørn Arntzen

NM Surfski 2020 – Sildodden Surfski Challenge

Torvet bar definitivt preg av at Risør ro- og padleklubb arrangerte norgesmesterskapet i Surfski kajakk lørdag.

Surfski er en relativt ny sportsgren i Norge, men båten har sin opprinnelse i Australia allerede i 1912. Det er en åpen kajakk som brukes til bølgesurfing og havrace.

Det var hektisk aktivitet på torvet under klargjøringen av båtene.

Den 13 km lange løypa gikk fra Risør til Lyngør, og de 50 startende båtene ble møtt av 1,5 meter høye bølger og 12 sekundmeter vind da de la ut Stangholmgapet og videre over det beryktede farvannet utenfor Sild. Men dette er erfarne padlere, så kun fem båter måtte bryte.

Seierspallen i herreklassen.

Hele 17 klubber var representert i regattaen. 37 båter stilte i herreklassen, syv i dameklassen og seks i K2 (dobbel). Raskest av herrene var Gleb Greben med tiden 55:42, etterfulgt av Mads Grov og Anders Winther Andersen. Alle fra Oslo kajakklubb. Fra Risør ro- og padleklubb stilte Bengt Otto Adeler. Han kom inn på en sterk 17. plass.

Seierspallen i dameklassen

Dameklassen ble vunnet av Randi Nygaard fra Oslo kajakklubb på tiden 1:13:12, med Bente Solberg (BSI) og Astrid Arnesen (Oslo kajakklubb) på de neste plassene.

Klassen K2 (ikke NM-klasse) ble vunnet av Magnus Hamar og Martin Schmidt fra Bull ski og kajakk på tiden 57:24.

Rina Øvergaard sto sannsynligvis for den største bragden. Hun er bare 13 år gammel, og debutant i sporten. Hun veltet ti ganger i det kalde vannet, men nektet å gi opp, og passerte mållinjen etter en time og 48 minutter. Imponerende!

Det var mange godord å høre fra deltagerne etter regattaen. Risør, med kort vei til alt, fungerte utmerket som vertsby for arrangementet, og de mange frivillige sørget for et knirkefritt arrangement. Vel blåst!

Primus motor Bengt Adeler.