Unni Olimb Norman i Risør By AS. Foto: Thomas Østerholt

Det er mange som har høstferie denne uken. Det betyr at flere kanskje har satt av litt tid for aktiviteter sammen med familien.

Tekst og foto: Thomas Østerholt

iRisør har tatt seg en tur ned på turistkontoret i Risør By for ett innblikk i hva man kan finne på her i kommunen.

– I høstferien er det flere forskjellig ting du kan gjøre, sånn som å besøke akvariet. De holder åpent hver dag fra 11 til 16. Du kan gå på Risørhuset å lese blader og bøker, eller gå på kino, sier Unni Olimb Norman.

Det er også en rekke aktiviteter som kan være spennende.

– Til helgen kan du besøke Risør kunstpark eller du kan gå innom Galleri Nylund Larsen som har en utstilling som heter lokale streker. Ellers så er det veldig hyggelig å gå rundt i butikkene hvor du fortsatt kan finne ting som er på salg. Det har også kommet inn masse nye høstnyheter som er gøy å se på.

Fine turområder

Det er veldig fin natur her i Risør, med mange valgmuligheter for hvor man kan gå på tur.

– Det spørs hvor god tid man har, men det er kjempefint å gå fra Flisvika og bort til Randvik. Hvis man vil på en litt lenger tur mens man er på Randvik, kan du ta med Randvikhalvøya. Eller man kan ta seg en tur i Urheia og da kan man også lese historien om det festningsanlegget som er her oppe. Og hvis man vil ha en enda lengre tur så er det også fint å gå opp til Vakthusheia.

Men, man trenger ikke legge opp til aktiviteter som krever godt fottøy når man besøker den hvite by. For noen ganger er det enkle også det beste.

– Her er det bare å kose seg og ta livet litt med ro og bare nyte dagene, sette seg ned på en benk, ta seg en is, gå på kafe eller restaurant, avslutter Unni Olimb Norman.