Dersom smittesituasjonen ikke endrer seg de neste par ukene vil man fra 13. oktober kunne starte opp kontaktidrett for flere over 20 år.

Tekst: Tore Myrberg

Dette kom fram på en pressekonferanse i dag. Dermed kan også de som driver lagidrett på seniornivå trene med kontakt, men etter idrettens egen prioriteringsliste.

For Risør Håndballklubb betyr det at det fortsatt kan ta noe tid før man kan ha kontakttrening for seniorlaget.

Det samme gjelder seniorlagene til Risør Fotballklubb som heller ikke omfattes av fase en i gjenåpningen av breddeidretten. Treningskamper er fortsatt ikke tillatt.

Skjenking etter midnatt

Det skal også åpnes opp for at utesteder igjen skal få skjenke alkohol også etter midnatt.

– Erfaringene våre fra i høst har vist at vi kan beholde kontrollen og slå ned smitteutbrudd lokalt. Derfor mener vi nå at vi kan gå ett steg videre i å endre noen av de nasjonale smitteverntiltakene. Forutsetningen er at kommunene setter i verk strenge tiltak for å få kontroll på smitten, sa Solberg på koronapressekonferansen.

Kan bli lokale begrensinger

Det er imidlertid ikke bare de sentrale føringen som gjelder. Dersom det kommer smitteutbrudd lokalt, kan kommunen ha et strengere smittevern enn det som er nasjonale regler.

For Risør kommune sin del betyr det at man lokalt må ta en vurdering på om det er forsvarlig å åpne opp de tingene som Regjeringen åpnet opp for i dag.

En lettelse som nok ikke har så stor betydning lokalt, er at det åpnes opp for å tillate 600 personer samtidig på utendørsarrangement, fordelt på grupper på inntil 200 personer.

Hjem til jul

Erna Solberg sa også at det ikke er noen planer om å innføre reisebegrensinger i denne omgang.

– Det er ingen forslag om begrensninger på innenlands bevegelse. Jeg synes at for eksempel studenter skal få komme hjem til mor til jul, sa Solberg under pressekonferansen.

Hun ba i stedet folk være flinke til å følge opp lokale smitteverntiltak, spesielt i områder med smitteøking.