Risør bibliotek er tilbake med mer «Boka jeg vil dele», og håper mange tar turen innom førstkommende onsdag for å høre på.

Tekst: Thomas Østerholt Foto: Arkiv

Konseptet «Boka jeg vil dele» er inspirert av Brenners Bokhylle og ble startet opp av de tidligere fylkesbibliotekene i Agder (som nå er samlet).

– Konseptet lever nå videre på egenhånd. Her i Risør har vi engasjert Steinar Nielsen for tredje gang til å holde en samtale med fire Risør-innbyggere om den beste leseropplevelsen, sier Anita Vestervik.

Nytt arrangement betyr nye gjester som kommer for å dele sin personlige opplevelse om forskjellige bøker.

– Årets deltakere er: Sindre Øvergård Næss, Else Birgit Bergem Strand, Linda Skomakerstuen og Mats Engkvist. Bøkene de har valgt er hemmelige frem til arrangementet.

Kan bruke stor kinosal

Det blir bedre plass siden biblioteket kan bruke den store kinosalen denne kvelden. Korona gir imidlertid noe begrensing i plasser.

– Det blir nødvendig å registrere alle deltakere, så vi oppfordrer folk til å melde seg på i forkant. Det er plass til 100 publikummere, da vi har det i stor kinosal denne kvelden, da Litteraturrommet blir for lite med tanke på antall plasser av smittevernshensyn- og regler.

Og det er et ønske fra Vesterviks side at mange tar turen innom Risørhuset denne onsdagen.

– Målet med arrangementet er å løfte frem litteratur som skal stimulere til leselyst.

Økt interesse av bøker i etterkant

Fra tidligere «Boka jeg vil dele» har Risør Bibliotek merket økt interesse for bøkene som det er blitt snakket om.

– Det har blitt økt etterspørsel på bøkene i dagene etterpå, avslutter Anita Vestervik.