Forrige gang Risør Musikkorps holdt stor konsert var det Broadway som var tema. Denne gangen går de fra scenemusikk til filmlerretet.

Tekst og foto: Tore Myrberg

«At the Movies» er tittelen når musikkorpset arrangerer konsert i Risørhuset 18. oktober. Bente Arntsen lover en spennende og variert konsert.

– All musikken er hentet fra filmer, og vi har fått med to solister til konserten. Marianne Lia og Ann-Karin Andersen skal synge tre sanger hver, sier Arntsen til iRisør.no.

Stor spennvidde

I løpet av konserten vil det bli spilt alt fra «Gabriellas song» til «Bohemian Rhapsody».

– Det blir alt fra det helt rolige til det mer heftige, slik som nettopp «Bohemian Rhapsody». Den synes jeg det er morsomt å spille.

Siden korpset har valgt fra øverst hylle blant filmverdenens musikkperler, vil nok publikum føle at de er i kjent farvann.

– Det er mye som er veldig gjenkjennelig for folk, sier Arntsen.

Viktig med konsert

For Risør Musikkorps er det viktig å komme i gang med konserter igjen. Med unntak av en uannonsert spontankonsert i sommer, har det på grunn av koronapandemien vært en stille periode for de lokale musikerne.

– Det har vært en pause siden 12. mars med noen få øvelser ute på Tjenna før vi holdt en liten konsert i juni. Øvelsene til denne konserten kom i gang rett etter skoleferien. Og det er viktig for oss med konsert nå. Både økonomisk og for at vi skal få vist oss fram for publikum igjen.

Til konserten i Risørhuset søndag 18. oktober er det av smittevernshensyn lagt ut 200 billetter.

– Så nå håper vi publikum kommer for å høre at vi fortsatt holder koken, avslutter Bente Arntsen.