Risør Innebandyklubb satser på et gratis introduksjonskurs i for alle i 3. til 7. klasse for at flere skal få prøvd idretten.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Arkivbilde fra 2019

Torsdag dra klubben i gang med et innebandykurs for de nevnte aldersgruppene, og leder Erik Nilsen i Risør Innebandyklubb kan fortelle at man ikke en gang trenger å ha innebandykølle for å bli med.

– Det holder om man kommer med gymtøy og innesko, så har vi alt annet utstyr til utlån, sier Nilsen til iRisør.no.

Fem torsdager

Risør Innebandyklubb har for tiden lag på to nivåer. Ett lag for de på videregående og ett for de på ungdomsskolen.

– De som blir med kan forvent at det blir seriespill for 6. og 7. klasse, men det er ikke krav om å at man bli med på dette. For de yngste spillerne, 3. til 5. klasse, er det såkalte minirunder hvor man spiller små cuper rundt på Sørlandet.

For å få det hele godt i gang, kommer innebandyklubben til å stille med to trenere til introkurset, som for øvrig går over fem torsdager med oppstart 18.30 torsdag denne uken.

– Men, vi er også avhengig av at foreldre bidrar, så vi tilbyr opplæring og kurs uten krav om egen erfaring. Etter introkurset vil det tilbys treninger hver torsdag for de som er på barneskolegruppene, sier Nilsen.

Garantert moro

Han lover videre at etablert smittevern er på plass, og tror mange vil la seg fascinere om de først forsøker idretten.

– Jeg håper mange nye nå blir med på en garantert aktiv og moro time med innebandy, avslutter Erik Nilsen i Risør Innebandyklubb.