Næringssjef Bård Birkedal er glad for at det nå kommer flere søknader til de kommunale koronafondet.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Under formannskapsmøtet torsdag denne uken ligger det fire søknader til behandling, og flere er på gang.

– Det er jo en gladsak at det nå er kommet mange saker til det kommunale fondet. I tillegg til de som politikerne skal behandle nå, har jeg fått to søknader som ikke kom med i denne runden. I tillegg er jeg i dialog med flere bedrifter som sier de kommer til å søke, sier Birkedal til iRisør.no.

Fortsatt mulig å søke

Han er også fornøyd med at det er flere som også søker det regionale næringsfondet om midler.

– Vi har innvilget fire større søknader til det regionale næringsfondet under de ekstra koronamidlene som kom i høst. Der har jeg også tre søknader som skal opp i neste møte.

Det er fortsatt gode muligheter til å søke på det kommunale fondet, men de ekstra midlene som man fikk til det regionale fondet er snart brukt opp.

– Vi ser etter gode prosjekter som om bidrar til å opprettholde og/eller styrke lokale virksomheter på områder som de nasjonale og regionale tiltaks- og kompensasjonspakkene i forbindelse med koronasituasjonen ikke dekker.

Når ut til gode prosjekter

Bård Birkedal understreker imidlertid at det er noen begrensinger.

– Det er viktig å ha med seg at vi normalt ikke dekker driftsutgifter, men fokuserer på utvikling og investering. Og gjennom det vi har gitt ut og er i ferd med å tildele når vi ut med midlene til gode prosjekter, avslutter han.