Risør Akvarium har fått på plass en ny attraksjon. Denne gangen er det et interaktivt tilbud som spesielt barna kommer til å like.

Tekst og video: Tore Myrberg  Foto: Risør Akvarium

Systemet heter «Paint2life» og gir barna muligheten til å se sine fargelegginger komme til live i et digitalt akvarium.

– Amedia ga oss en gave og i tillegg har en privat giver bidratt. Dette har gitt oss muligheten til å investere i «Paint2life» i tegnerommet vårt, forteller Wiger van Brunschot i Risør Akvarium.

Interaktiv og spennende

Det hele fungerer slik at barna som kommer på besøk får et ferdig opptrykt ark de kan fargelegge figurer på.

–Når de er ferdig legges tegningen på scanneren også kommer barnets fisk til live på skjermen.

I tillegg er det bevegelssensorer som gjør skjermen, som dekker den ene veggen i tegnerommet, til en skjerm man kan trykke på.

– Her kan du trykke på ting eller fisk og få de til å følge deg. Dette er noe som er gøy for alle.

Premiere lørdag

Så langt har det kun vært fire barn som har fått prøvd opplegget som en del av at man skulle ta bilder av opplegget. Til helgen blir det muligheter for alle andre å se den nye attraksjonen.

– Vi har åpent for publikum fra 11 til 16 både lørdag og søndag. Men, på grunn av koronasituasjonen kan det kun være en familie inne i rommet om gangen. Så jeg tenker at man kan sette seg opp til en tid, også har man kanskje et kvarter hvor rommet er tilgjengelig.

Foreløpig er det fire forskjellige figurer man kan velge mellom i fargeleggingen. Om det kommer flere til etter hvert, kan ikke den daglige lederen ved Risør Akvarium gi noe klart svar på.

– Vi kan ha flere, og det hadde jo vært gøy om vi kunne fått på plass slik som en hummer. Men, dette skal modelleres til 3D og det vil koste oss rundt 50 000 kroner. Så da må vi håpe at det er noen som vil sponse oss, avslutter Wiger van Brunschot.