Vanessa Keza (til høyre) viser fram sitt bilde til Søs Nysted.

Vanessa Keza og de andre 7.-klassingene ved Risør barneskole kan være stolte over en utstilling de har fått på plass hos Galleri Risør.

Tekst og foto: Tore Myrberg

7.-klassingene ved Risør barneskole har hatt en spennende høst med mye lærdom om Risør. Det har blant annet ført til en utstilling hos Galleri Risør.

– Det har vært veldig spennende å lære om Risør, både historie og bygninger. I tillegg har vi tatt bilder av dører, pyntet dem og lagt de på treplater som vi nå stiller ut. Og jeg synes det har blitt en veldig fin utstilling, forteller Vanessa Keza.

En høytidelig åpning onsdag med klipping av snor.

Roser kreativiteten

Elevene har vært på mange besøk nede i Risør sentrum siden skolen startet opp igjen etter sommerferien. Og det hele har gitt god innsikt om byen.

– De kan masse om Risørs historie nå, og det har blitt en flott utstilling nå som bildene er plassert sammen. Det er Inger Tora Solstad som er kunstnerisk leder for det her, og hun er utrolig dyktig, forteller Sølvi Byberg ved Risør barneskole.

Til åpningen onsdag hadde man fått med Søs Nysted, som er kommunalsjef for oppvekst i Risør kommune. Hun var imponert over hva elevene hadde fått til.

– Dette er veldig gøy. Det er morsomt at de lærer å bruke så mange ulike teknikker for å lage et produkt. Dessuten er det fint at de får denne muligheten til å stille de ut, sier Nysted.

Elevene selv var de første til å få se utstillingen.

Oppe en måned

Nysted liker godt at man klarer å fornye undervisningen innen noe som er et klassisk tema for barneskolen.

– Dørene i Risør har vært prosjekter for skolen i hvert fall i 30 år. Likevel klarer de å finne på noe nytt, sier kommunalsjefen.

Også ved Galleri Risør er det godt fornøyde med å få elevkunsten på veggene.

– Jeg er fryktelig imponert over at de kan lage noe så flott i 7.-klasse. Jeg skulle ønsket at de var til salgs. Men, for de som ønsker å se dem så er det muligheter til det fram til midten av november. Og vi har åpent onsdag til søndag for de som vil ta turen innom, sier Silje Halvorsen.

Bilder av dører har blitt til spennende kunstverk.