Førstkommende søndag holdes det nok en gang annerledesgudstjeneste i Frikirken. Denne gangen med temaet «Fra skam til frihet».

Tekst: Thomas Østerholt

Ellen Johanne Hjort er vokst opp i Risør og har en spennende historie hun skal fortelle.

– Hjort skal fortelle om rusavhengighet med utgangspunkt i sin egen fortelling og sine erfaringer fra sitt arbeid i rusomsorgen. Troen ble en naturlig del av livet hennes som liten. Hun vil også fortelle om hvordan troen ble påvirket av hennes livserfaringer, sier Bergem Strand til iRisør.no.

Prater om livet

Blant de tingene folk vil få høre, er hvordan Hjort endret sitt eget liv.

– Ungdommen var for henne, som for de aller fleste, også et møte med fester og drikking. Men for Ellen Johanne ble det ikke så lett å styre forholdet til alkoholen. Hun utviklet en avhengighet, og det var mye skam å kjenne på i den forbindelse. Heldigvis fant hun en vei ut, og tok en utdanning i familieterapi hvor behandling av avhengighet inngikk. Siden har hun jobbet mye med å hjelpe andre med å finne frihet i sitt liv.

Hvis du er interessert i temaet er gudstjenesten verdt å ta turen innom. Else Birgit har lagt merke til at flere som ikke går så ofte i kirken har syns det har vært interessant.

– Søndagsåpent anbefales for dem som setter pris på å høre om menneskers erfaringer og hvordan livet kan være. Siden det er i en kirke, så blir de som intervjues også spurt om tro. Noen av våre gjester har en tro, noen er agnostikere og noen har ikke en tro.

Tid til samtale

Under gudstjenesten er det Else Birgit Bergem Strand som skal intervjue Ellen Johanne Hjort. I tillegg blir det både sang og musikk.

– Signe Sollien Andresen synger med Ole Alexander Klemsdal ved pianoet. Per Christian Homme Strømstad vil spille saksofon til, sier Else Birgit Bergem Strand.

Og etter gudstjenesten blir det også mulighet å få seg noe å drikke.

– Tid til å ta seg en kopp kaffe og småprate litt om det man har hørt. Det blir en livsnær og interessant kveld i Risør Frikirke, vel verd et besøk, avslutter Else Birgit Bergem Strand.