Mona Rhein i Risør By AS håper det kommer inn mange pepperkakehus til årets utstilling.

Planleggingen av jul i den hvite by er godt i gang, og det blir pepperkakeby også i år. Nå håper Mona Rhein at mange vil bidra.

Tekst og foto: Tore Myrberg

I fjor var første året med pepperkakeby i sentrum, og tradisjonen blir fulgt opp i år også. Men, det hele blir i et annet lokale enn i fjor.

– Det blir pepperkakeby, tog og julebamser, men det hele blir i Havnegata denne gangen. Det hele skjer i lokalene hvor Ringo holdt til, og der blir det også julemarked i hele desember, sier Rhein til iRisør.no.

Ønsker mange bidrag

I fjor kom det inn 30-40 bidrag til pepperkakebyen, og variasjonen på pepperkakebyggene var stor.

– Det begynte egentlig med at vi ønsket miniatyrhus som passet til togbanen, men vi fant fort ut at det ikke gjorde noe om vi fikk inn større hus også. Så i år setter vi ingen begrensinger. Det var jo blant annet en julenisseslede blant vinnerne.

For i tillegg til å lage en flott utstilling, vil det bli kåret vinnere blant bidragene som kommer inn.

– I fjor fikk vi jo bidrag fra Hope skole, Risør barneskole, flere barnehager, vennegjenger og familier. Så det var mange som bidro.

Flere branntårn

Et av favorittobjektene i fjor var «Branntårnet» i Risør. Der kom det inn flere utgaver. Mona Rhein ser gjerne at det kommer flere av disse også i år.

– Det er jo litt morsomt å se variasjonen i de branntårnene som kommer inn, så det tar vi gjerne i mot i år også. Ellers er det ingen regel om at det må være risørmotiv.

En av grunnene til at Risør By går ut allerede nå med at man gjerne tar i mot pepperkakehus til årets pepperkakeby, er at at man gjennom dette håper å få flere bidrag på plass til utstillingen åpner 29. november.

– Derfor håper vi å få inn flest mulig innen 28. november, slik at vi rekker å få de med i utstillingen fra starten av. Men, i år som i fjor kommer vi til å ta i mot pepperkakehus også senere, avslutter Mona Rhein.