Daglig leder Unni Olimb Norman har sagt opp jobben i Risør By. I en melding i dag takker hun for fire morsomme år i jobben.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Det er flere årsaker til at Olimb Norman nå har sagt opp en stilling hun synes har vært både spennende og morsom.

– Det å lede Risør By er en livsstil. Jobben er krevende, man er veldig synlig og det hele er uforutsigbart i forhold til økonomi, forteller hun til iRisør.no.

Uforutsigbart, men spennende

Uforutsigbarheten ligger blant annet i at det hele tiden må søkes om penger for å holde driften i gang.

– Jeg vet jo at Risør kommune har en utfordrende økonomi. Samtidig er det vanskelig å være i en jobb hvor man ikke vet det økonomiske fundamentet framover.

Olimb Norman understreker imidlertid at det er de mange spennende prosjektene som har preget arbeidsdagen. Og det er ett hun ser tilbake på som ekstra spesielt.

– Jeg kommer alltid til å huske samarbeidet med 7.klassen som ville ha Risør som plastposefri by. Vi lagde jo et handlenett sammen som de fikk gitt til både statsministeren, kongen og dronningen. Men, de fikk dessverre ikke igjennom at Risør skulle være plasposefri.

Stor vilje til å bidra

Blant andre ting hun tar med seg som veldig positivt, er viljen blant aksjonærene i Risør By til å bidra til å løfte byen.

– Det er så mange positive bidragsytere. Når man spør om hjelp til dugnad er det bare ja å få. Jeg er også veldig fornøyd med at vi fikk til prosjektet med en lysere by. Det har vi fått enormt mange positive tilbakemeldinger på.

I disse dager er man i gang med et nytt prosjekt, hvor viljen til å delta også er stor. Det går ut på nettverkbygging, og er basert på en rapport om «Risør året rundt» som nylig kom.

– Den var knapt nok levert før arbeidsgrupper var i gang. 13 bedrifter, Risør kommune og Risør by i samarabeid for å gi høyere omsetning gjennom økt kvalitet og samarbeid.

Åpen vei videre

Olimb Norman blir i jobben ut oppsigelsestiden, noe som betyr at hun jobber ut januar 2021. Hva som skjer etter det, vet hun ikke foreløpig.

– Først blir det å ta litt ferie, og så må jeg se hva som dukker opp. Man tenker først at i en alder av 57 så er løpet kjørt, men det tror jeg ikke på. Jeg har i hvert fall lyst til å jobbe med noe som bidrar positivt for folk.

Hun har også et klart ønske om hva som burde bli vedtatt politisk i Risør for å gjøre jobben til hennes etterkommer enda mer attraktiv.

– Om vi nå klarer å iverksette bygging av et parkeringshus ville det vært en fantastisk start for en ny leder i Risør By, avslutter Unni Olimb Norman.