Det har vært en kvalitetsmessig god høst for Risør Jazzklubb. Førstkommende fredag topper de det hele med et stjernespekket lag.

Tekst: Tore Myrberg

Risør Jazzklubb har fått mye skryt av høstens program. Likevel er det en klart klart topp når de fredag i samarbeid med Sørnorsk Jazzsenter presenterer Hans Mathisen band.

– Det er første gang gitaristen Hans Mathisen kommer til oss, og det er på høy tid. Han vant jo Spellemannsprisen allerede i 2005, og har siden vært med på mange velklingende og imponerende utgivelser, forteller Jon Gløersen i Risør Jazzklubb.

Spilt med navn som Sting, Peter Gabriel og Jeff Beck

Med seg på bass har han Mathisen tatt med seg sin bror Per. Også han et navn som er godt oppe blant de beste i norsk jazzmusikk.

– Vi er flere i styret som har blitt svært glade i bassisten Per. Først ga han oss hakeslepp da han besøkte jazzklubben med legenden Mike Stern for et par år siden. Han har siden vært tilbake med egen trio, og vi lar oss imponere over teknikk så vel som innlevelse og stålkontroll på en imponerende samling med basser og dingser.

Men, det stopper på langt nær der. For rett fra koronakarantene kommer engelske Jason Rebello for å spille på jazzklubbens nystemte piano.

– Han har spilt med både Sting, Peter Gabriel og Jeff Beck, så det blir artig å vise ham den helt spesielle stemningen hos oss i Risør.

Første gang for Bendik Hofseth

Et kjent norsk navn som er med fredag, er Bendik Hofseth. Dette er første gangen Hofseth besøker Risør Jazzklubb. Saksofonisten ble først kjent på åttitallet da han gjorde kometkarriere i det amerikanske bandet Steps Ahead.

Vi er mange som husker den banebrytende platen Metamorphoses fra midt på nittitallet,
og Eirik Dørsdal i jazzklubben har hatt glede av å ha Bendik som læremester på konservatoriet i Kristiansand.

Sist, men ikke minst, vil Gløersen nevne tropmmeslager Audun Kleive

– Han er en annen favoritt i dette ensemblet. Prisvinneren trakterer stikkene blant annet i Terje Rypdals Chaser-band, i Jøkleba og med Nils Petter Molvær og Mathias Eick.

Begrenset med billetter

For de som ønsker en jazzopplevelse av de store fredag, kan det lønne seg å være litt frampå. Det nemlig klare begrensinger i antall billetter jazzklubben kan selge til konsertene på Risør Hotel.

– Nå i høst har det vært spesielt å gjennomføre konserter, men vi får til gode opplevelser selv om vi ikke kan selge mer enn 40 billetter til hver konsert. Billetter kan bestilles via risorjazzklubb.no, avslutter Jon Gløersen i Risør Jazzklubb.