Denne ukens seniortur gikk til Urheia, og ble en stor suksess i både oppslutning og innhold. Vi har mottatt denne rapporten.

Tekst: Thomas Juell

For en tur og for et vær. 24 deltagere fikk vi med oss på denne turen i Urheia. Det ble kanskje ikke den lengste turen vi har gått i år, men du verden hvor morsomt det var å komme tilbake igjen og se hvilke positive forandringer som har skjedd siden sist.

Urheia Velforening har virkelig stått på denne høsten, hver mandag har det vært en gjeng der oppe og kappet, kvistet og generelt ryddet opp i området. Dette begynner nå virkelig å ligne på en flott park.

I tillegg ville vi ikke bare beundre, men enkelte våghalser blant oss måtte også prøve de fem nye treningsapparatene som kom for noen dager siden. Disse ble gitt av Kiwanis Club Risør og Risør kommune har bidratt til det som nå har blitt til Urheia Treningspark. Garthe Grøntanlegg har hatt jobben med å få treningsparken på plass. Seniorgruppen kom nok selve den offisielle åpningen litt i forkjøpet, da dette først vil skje på lørdag. Her skal det nok trenes i tiden fremover.

Under rundturen passerte vi selvfølgelig en del av det som fremdeles er igjen fra krigens dager og der fikk vi minner og historier fortalt av turgeneral John Thomas. Vi endte opp i nærheten av Finnes park, på et sted som kalles Bellvy, hvor vi i solsteken med den praktfulle utsikten over Risør havn inntok vår medbragte lunsj.

Før vi forlot området, godt fornøyd med dagen, var det to av våre som ble hedret i anledning sine fødselsdager med henholdsvis Øystein på 75 og Grethe på 80 år. Mao, alder er intet hinder for slike sprekinger. Turer som dette gir mersmak.